T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / BELEN - Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Metin TÜRKMENOĞLU - Okul Müdürü

            Eğitim

       Kırıkkale ili Keskin ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokul eğitimini Kırıkkale´de Lise eğitimini Ankara´da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden (1999) mezun oldu. Ankara´da öğretmenlik görevine başladı(1999). Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı, Eğitim Yönetimi bölümünde (2012) Yüksek Lisansını tamamladı.

 

Askerlik

       Yedek Subay askerlik görevini Ankara Jandarma Genel Komutanlığında “Jandarma Genel Komutanlığı’nın Tarihi” ve “Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Harekâtı” adlı kitapların yazım komisyonlarında yerine getirdi.

 

       Görevler

       Ankara´da öğretmenlik ve yöneticilik görevleri yaptı. Bakanlık görevlendirmesiyle 2004 - 2008 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında, İnsan Hakları Demokrasi ve Vatandaşlık Eğitimini Geliştirme Projesi ( Program Dairesi) ve Sosyal Bilgiler / Tarih kitaplarını inceleme komisyonlarında görev yaptı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atama Bölümünde 2009- 2010 yıllarında görev yaptı. 02.02.2015 tarihinde İstanbul iline atandı. 03.09.2015 – 30.06.2020 tarihleri arasında Pendik Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Okul Müdürlüğü görevini yürüttü. 30.06.2020 - 05.02.2021 tarihlerinde Maltepe Albay Niyazi Esen Ortaokulu müdürü olarak görev yaptı. 05.02.2021 tarihinde eş durumu tayini ile İskenderun Denizciler Gübretaş Ortaokunda göreve başladı. 2021 yılı Eğitim Kurumları Yönetici Atamaları kapsamında Yavuz Sultan Selim Ortaokulundaki görevine 08.09.2021 tarihinde başladı.

 

         Yazdığı Kitaplar

       İlköğretim Medya Okuryazarlığı Kitabı, Tarih ÖSS Konu Anlatımlı Kitabı ve Tarih ÖSS Soru Bankası Kitabı (Işıldak Yay., Ankara, 2008) yayımlanmış kitaplarıdır. İlköğretim 4-5-6-7. Sınıflar Sosyal Bilgiler Dersi,8.Sınıf T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersi, Ortaöğretim Tarih 9. ve 10. Sınıf Derslerine yönelik ders kitapları yazım çalışmaları devam etmektedir. 

 

       İlgi alanları

Sportif Faaliyetler: 1989 - 2003 yılları arasında aktif olarak futbol sporuyla uğraşan Türkmenoğlu, 2015 yılında Futbol Antrenörlük Lisansı alarak çeşitli spor kulüplerinde Antrenörlük yapmıştır. Halen Antrenörlük çalışmalarını devam ettirmektedir.

Kültürel Faaliyetler: Türk Eğitim Sistemi, Yenilenen Öğretim Programları, Demokratik Yurttaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi,  AB Projeleri,(Comenius ve Grundwing)  Bilgi Teknolojileri ve Siyasi Tarih ilgi alanlarıdır. 

 

 

       Katıldığı Sempozyum, Forum ve Çalıştaylar 

EYUDER, I. Eğitim Yönetimi Sempozyumu, Başkent Öğretmenevi / ANKARA - İlköğretim Okulu Müdürlerinin Öğretmenleri Motive Etme Yeterliliklerini Algılama Düzeyleri adlı bildiri sunulmuştur.2010  

Cumhuriyet Üniversitesi, 10.Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu, / SİVAS - 5.Sınıf Öğrencilerinin Sosyal Bilgiler Dersinde Tanılayıcı Dallanmış Ağaç ve Kelime İlişkilendirme Testi Ölçme Değerlendirme Araçlarının Kullanımına İlişkin Görüşleri adlı bildiri sunulmuştur.2011 

EYUDER, II. Eğitim Yönetimi Forumu, Başkent Öğretmenevi / ANKARA - Forum Düzenleme Kurulu Görevi. 2011  

EYUDER & Kırıkkale MEM, Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı/KIRIKKALE - Çalıştay Koordinatörü /2012

EYUDER & Nevşehir Üniversitesi,  III. Eğitim Yönetimi Forumu, /NEVŞEHİR - Forum Düzenleme Kurulu Görevi. 2012